Піднімемо український футбол з колін чи український футбол для українців
Автор cooleba Дата 26.10.2013 в 10:28 | Раздел Главное, Украина, Чтиво | 2 мнения

Учора в інтернеті з’явилася інформація про те, ніби київський «Арсенал» не вилетів до Сімферополя на гру з місцевою «Таврією». Спортивний директор канонірів Владислав Ващук, повідомив, що матч 14-го туру Прем’єр Ліги проти «Таврії» не відбудеться. Раніше, генеральний директор «Арсеналу» повідомляв, що вже в п’ятницю доля футбольного клубу вирішиться. Та поки, нічого не відомо. Те, що вчора гра в Сімферополі не відбулася, вже має підстави для переживань. Команді зарахували технічну поразку згідно з регламентом. Інформація щодо причини розпаду банальна, ось так відповіло керівництво : «Ребята, денег нет». Нормальна така відмазка.

Історія в точності повторюється, як пару місяців назад, коли розпався криворізький «Кривбас». З такими темпами, український футбол поступово зведе себе в могилу. Черговий клуб припиняє своє існування. Раніше, неодноразово заявлялось, що є фінансові труднощі й з луцькою «Волинню», ужгородською «Говерлою». Що ж буде далі? Якщо ж розпад українських команд й надалі продовжиться, то це може призвести до зниження рівня чемпіонату й деградування української Прем’єр Ліги. Все менше гравців набиратимуться досвіду в іграх українського чемпіонату. Молоді українські гравці не матимуть змоги попасти до зони інтересів топ-клубів та збірної України. Де ж ще, як в не середняках Прем’єр Ліги розвивати молодих талантів? На жаль, в так званих «грандів» української ліги, акцент робиться не на український молодняк, а на гравців іноземного походження. Так, «Шахтарська» трансферна політика ведеться тільки з представниками бразильського чемпіонату, «Металіст» полюбляє гравців аргентинського походження, більш-менш команди з Дніпропетровська й Києва, набирають, час від часу, молодих українців з дубля і дають шанс проявити себе.

Але ж все-одно, подивитися на літні трансфери українських клубів.

«Динамо» : Мбокані, Ленс, Тримулінас, Беланда, Драговіч.
Дніпро: Влад, Бруно Гама. А згадити й трансферне вікно 2011.«Металіст» : Гомес, Моледо, Дієго Соуза.«Шахтар» : Тайсон, Фред, Бернард, Феррейра, Веллінгтон Нем, Фернандо.
Трансфери говорять самі за себе. Згадати «Дніпро» за часів Кучеревського. Який чудовий склад був. Ні одного іноземного гравця — чисто українці. Ось тоді, саме «українська команда» була. «Український футбол» показували хлопці. Зараз, шанси молодих, не досвідчених гравців з дубля — зводяться нанівець в теперішній команді Рамоса. Звичайно, команда набрала гарних, досвідчених й перспективних гравців, які показують гарний й якісний футбол, але в цьому є один мінус — це все, гравці зарубіжжя. А гравців дубля, вже за традицією відправляють по арендах. Таким чином, можна з впевністю сказати, що місця для молодняка в дніпровській команді немає, це ж стосується й інших команд верхівки Прем’єр Ліги. «Деякі» з яких, й дихати не можуть без легіонерів — це і прикро.

Тому, для розвитку українського футболу повинні хоча б залишитись українські команди. Якщо ж ми хочемо підняття рівня вітчизняного футболу, то :

  • по-перше : потрібно зробити ще більший ліміт на легіонерів.
  • по-друге : припинити зникнення українських футбольних клубів.
  • по-третє : приділяти більше уваги, саме, талановитій молоді.


Олександр Кулеба, для 11na11.com

 


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site