Футбольна мода
Автор vanaj Дата 15.10.2012 в 12:24 | Раздел Главное, Премьер-Лига | 2 мнения

Серед клубів Прем’єр-ліги лідером залишається американський виробник Nike: половина клубів елітного дивізіону одягаються в форму з «коми». Це призводить іноді і до курйозних збігам: спробуйте, наприклад, відрізнити червоні форми Кривбасу, Іллічівця та запорізького Металурга, що зіграли в першому турі на виїзді. За винятком герба (логотипів титульних спонсорів також не нанесено), то ж «троє зі скриньки, однакових з лиця»! І якщо у маріупольців білий рукав хоч трішечки відрізняється, то криворіжці і запорожці одягнуті в абсолютно однакову форму!

 

Перед початком сезону, дізнавшись, що луцька Волинь збирається переходити під крило Adidas, щиро занепокоївся я долею її самобутньою, впізнаваною форми. Знамениті футболки з хрестом, який також завдано на герб і прапор міста Луцька та області, були довгий час одними з найкрасивіших в нашій лізі. І вже точно найоригінальнішими. На щастя, дуже приємно це відзначити, нова форма зберегла ці елементи. У наших широтах рідко буває, коли звертають увагу на такі, начебто дрібні, але іміджеві деталі.

 

Тепер перейдемо безпосередньо до форми. За винятком Волині, інші клуби не міняли виробників екіпіровки, хоча багато встигли презентувати нові моделі форми.

Тепер по кожні фірмі детальніше

Nike (Найк). Американська компанія, заснована в 1964 році студентом-бігуном Філом Найтом і його тренером Біллом Бауерманом. Одягає МЮ, Арсенал, Ювентус, Барселону, Інтер, збірні Бразилії, Голландії, Португалії, Франції. В Україні з’явилася порівняно недавно, але вже встигла привернути більшість про-клубів України, в тому числі Шахтар і Дніпро. В УПЛ одягає Шахтар, Зорю, Іллічівець, Дніпро, Кривбас, Чорноморець, запорізький Металург і київський Арсенал.

8 команд, які вдягнені у цього виробника вже провели  по 11 матчів, при цьому здобувши 39 перемог, 14 нічиїх та зазнавши 35 поразок. Набравши разом 131 очко, що в середньому становить 16,375 очка на команду.

Забили представники Nike 125 м’ячів, а пропустили у свої ворота 117. Що в середньому на одну команду склало 15,625 та 14,5 м’ячів відповідно.

 

Adidas (Адідас). Компанія, заснована Аді Даслером в 1924 році, стала одним із символів Німеччини. Першою почала активно впроваджувати свій продукт за допомогою масованої реклами за участю зірок. Традиційно одягає Баварію і збірну Німеччини, стала першим західним виробником спортінвентаря, що прорвався за Залізна завіса. В її формі грала збірна СРСР, а тепер — і збірна України. В УПЛ одягає Динамо, Металіст, Волинь, Ворсклу і Говерлу-Закарпаття.

Представники цього бренду здобули  22 перемоги,  10 нічиїх та зазнавши 23 поразок. Набравши разом 76 очок, що в середньому становить 15,2 очки на команду.

Забили команди в Adidas 68  м’ячів, а пропустили у свої ворота 73. Що в середньому на одну команду склало 13,6 та 14,6 м’ячів відповідно.

 

 

 

Umbro (Умбро). Манчестерський виробник був заснований в 1920 році і був названий, як і Адідас, завдяки хитромудрому скорочення імен своїх засновників: Humphrey Brothers. Багато років співпрацює з Футбольної Асоціацією Англії, ненадовго повернула розташування земляків з Ман Сіті, хоча вони, як і Юнайтед, через рік опиняться «вдягнені» Найк. Колись в її формі грало київське Динамо (перша половина 90-х, після контракту з англійським брендом Admiral). В УПЛ одягає донецький Металург і Таврію.

Представники цього бренду здобули  9 перемоги,  5 нічиїх та зазнавши 8 поразок. Набравши разом 32 очки, що в середньому становить 16  очкок на команду.

Забили команди в Umbro 29  м’ячів, а пропустили у свої ворота 23. Що в середньому на одну команду склало 14,5 та 11,5 м’ячів відповідно.

 

 

 

Joma (Хома). Заснований в 1965 році іспанський бренд пройшов складний шлях від фірми з 8 працівниками до великої компанії з представництвами по всьому світу. До недавніх пір співпрацювала з Севільєю, а тепер її самий іменитий клієнт — Валенсія, до якої влітку приєдналася Фіорентина. В Україну Joma почала впроваджуватися пару років тому, ставши техспонсором Карпат. В УПЛ одягає тільки  Карпати.

Карпати здобули дві перемоги, три нічиї та зазнали шести поразок. Набравши в сумі 9 очок.

Львівський клуб забив 11 м’ячів, а пропустив 21 м’яч.

 

 

 

 

 

 

Іван Плішка для  11na11.com


Related posts

Об -

Комментарии:
Комментраиев 3
Ваше мнение
  1. pride:

    Умбро, як відомо, давно належить «свушам» і, напевно, скоріше за все припинить своє існування найближчого часу ,якщо хтось не погодиться їх викупити у Найкі.

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site