Дуенде
Автор narcodyller Дата 04.10.2012 в 21:27 | Раздел Главное, Испания, Чтиво | Мнений 0

Дуенде, для тих хто не знає, це надприродні істоти,  яких, за переказами іспанських та португальських фольклористів, не можна позбутись ані молитвами, ані священною водою. Єдиний спосіб — це змінити місце проживання. Як не дивно, але саме «Дуенде» є прізвиськом лідера атак Севільї та збірної Іспанії Хесуса Наваса. Найкращим поясненням чому він отримав цю кличку може бути одна цікава особливість з життя андалусійця: Хесус страждає хронічною ностальгією за рідною домівкою і не може перебувати за межами Севільї досить довгий час. Деколи він навіть завчасно завершував збори своєї команди, аби повернутися на Батьківщину. Проте Навас старається побороти цю хворобу і видно, що він все-таки прогресує, адже погодився і провів повністю  передсезонне турне по США. До того ж півзахисник є справжнім циганом, чого, до речі, він зовсім не соромиться, бо ціла його сім’я походить з досить знатного циганського роду.  Але незважаючи на все, іспанець залишається одним з найкращих флангових гравців Ла Ліги, кожного матчу ще раз і ще раз доводячи це.

Хесус є вихованцем своєї рідної Севільї, у складі якої дебютував у віці 17-и років, а в 18 вже був  гравцем основи. Поступово, набувшись досвіду,  він стає лідером команди, без якого андалусійський клуб стало дуже важко уявити. Його техніка, швидкість та лідерські якості не залишили байдужими до себе багатьох більш іменитих європейських грандів, накшталт Арсенала, а  Барселона з Реалом стоять в черзі за ним вже давно. Але Навас є патріотом свого клуба, рівень якого він переріс ще декілька років тому. Також шанувальником таланта андалусійця і головний тренер Фурії Рохи Вісенте Дель Боске, який регулярно запрошує його до лав національної збірної, з якою він зміг стати і чемпіоном світу, і чемпіоном Європи.

Після того, як Севілья домінувала в Європі на чолі з Хуанде Рамосом, виграваючи два роки підряд Кубок Уєфа, у виступах клуба відбувся спад, і лише зараз вони починають знову свій шлях на вершину.  Тим гравцем, який здатен повести за собою цілу команду є якраз Хесус Навас. І безумовно, він справляється з покладеним обов’язками, адже хто як не він зможе повернути минулі успіхи  по-справжньому рідної команди до рідного міста, рідної Севільї.

Narcodyller, 11na11.com


Related posts

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site