З чемпіонським ювілеєм Дніпро
Автор cooleba Дата 06.11.2013 в 17:03 | Раздел Главное, Премьер-Лига, Украина | Мнений 0

З чемпіонським ювілеєм «дніпряни»! Рівно 30 років тому «Дніпро» вперше став чемпіоном СРСР.  6 листопада 1983 дніпропетровська команда оформила історичне чемпіонство, перемігши з рахунком 4:2 московський «Спартак». В зв’язку з цією подією, сьогодні о 15.00 на бульварі Кучеревського відбудулося урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь 30-річного ювілею. Враження від таких подій завжди залишаються в пам’яті людей, для яких футбол — більше ніж гра, до того ж, така, дійсно визначана подія.

Отож, сьогодні, до «Дніпро-Арени» завітали дійсно багато гостей. По-преше, генеральний директор футбольного клубу «Дніпро» —  Андрій Стеценко. По-друге, колишній капітан «Дніпра» — Олександр Лисенко. По-третє, нинішній капітан дніпропетроської команди — Руслан Ротань. Кожен з них, виступив з промовою, побажавши «Дніпру» повторення історії та довгоочікуваної перемоги у чемпіонаті.

З цієї нагоди, кореспондент сайту 11na11.com, поспілкувався з глядачами цієї події та дізнався думки вболівальників з цього приводу :

Як ви відноситеся до презентації пам’ятника, які почуття такі події викликають?

Міська рада робить правильно, що відтворює історію нашої команди та нашого міста. Я сам був присутній на тому видатному для нашої команди матчі, та на власні очі пережив всі ті емоції, які вирували на стадоні.

Ви були присутні на матчі. Як ви пережили ті щасливі моменти, які були на стадіоні?

Це моменти, які, напевне, не можна передати словами. Я ходив достатньо багато на стадіон після 1983 року, але тих емоцій, що я пережив 6 листопада — й близько не було. Так, я згодний, що матчі, які проводив й проводить «Дніпро» будь то єврокубки чи чемпіонат, викликають щастя. Але, це не те щастя, яке було присутнє в той день.

Ходили легенди, що ніби-то керівництво в Москві надало приказ «Дніпру» програти «Спартакові», чи це правда, чи лише легенда?

Знаєте,  чи був якийсь приказ, чи ні — але команда грала в той футбол, який на вигляд не здавався програним. Команда боролася за кожний клаптик поля. І дістала ту важливу та історичну перемогу для нас. Тому, все ж таки, це вигадана історія, й називається легендою.

Як ви прокоментуєте нинішню гру дніпрян? Чи зможе команда повторити історію?

Звичайно, чому і ні? «Дніпро» показує гру, яка нагадує чемпіонську. Рівень чемпіоната виростає, як і виростає сама команда. З кожним днем, «Дніпро» показує все кращу гру. Є, звичайно, сильні команди, які завадять дістати перемогу нашій команді, але я вірю, що «Дніпро-Чемпіон» і тому, повторити історію — справа часу.

В цей святковий для дніпропетровського «Дніпра» день, ми щиро вітаємо всіх тих, хто приклав руку до тієї історичної перемоги, також нинішніх футболістів та тренерів, і звичайно ж вболівальників дніпрян. Бажаємо ще не раз, пережити ті щасливі моменти, які відбулися 6 листопада 1963 року.

Олександр Кулеба, для 11na11.com


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site