Баварія офіційно оголосить про перехід Роберта Левандовскі
Автор cooleba Дата 24.09.2013 в 18:08 | Раздел Европа, Трансфермаркет | 2 мнения

Роберт Левандовскі«Баварія» офіційно оголосить про перехід Роберта Левандовскі 2 січня, повідомляє польська пресса.  Контракт розрахований на чотири роки. Нагадаємо, що дійсний контракт закінчується в кінці сезону. Роберт має змогу вести переговори й з іншими клубами, але він неодноразово заявляв, що хоче покинути «Боруссію» і поповнити склад «Мюнхенців», на що керівництво клубу згоди не дало.

Біографія

Роберт Левандовскі народився 21 серпня 1988 року, у Варшаві.  Нападник збірної Польщі й німецького клубу «Боруссія» (Дортумнд).

Клубна кар’єра

Вихованець футбольної школи клубу «Легія».

У дорослому футболі дебютував 2006 року виступами за команду клубу «Зніч» (Прушкув), в якій провів два сезони, взявши участь у 62 матчах чемпіонату. Більшість часу, проведеного у складі прушкувського «Зніча», був основним гравцем атакувальної ланки команди. У складі прушкувського «Зніча» був одним з головних бомбардирів команди, маючи середню результативність на рівні 0,58 голу за гру першості.

Своєю грою за цю команду привернув увагу представників тренерського штабу познанського «Леха», до складу якого приєднався 2008 року. Відіграв за команду з Познані наступні два сезони своєї ігрової кар’єри. Граючи у складі «Леха» також здебільшого виходив на поле в основному складі команди. В новому клубі був серед найкращих голеодорів, відзначаючись забитим голом в середньому щонайменше у кожній другій грі чемпіонату.

До складу клубу «Боруссія» (Дортмунд) приєднався 2010 року. За два перші сезони у Дортмунді встиг відіграти за новий клуб 67 матчів в національному чемпіонаті та допомогти команді двічі поспіль вибороти титул чемпіонів Німеччини. Гарно проявив себе на Євро 2012. Вивів «Боруссію» до фіналу Ліги Чемпіонів, зробивши «покер» в півфіналі  проти мадридського Реалу.

Виступи за збірні

2008 року залучався до складу молодіжної збірної Польщі. На молодіжному рівні зіграв у 3 офіційних матчах.

2008 року дебютував в офіційних матчах у складі національної збірної Польщі. Наразі провів у формі головної команди країни 39 матчів, забивши 13 голів.

Олександр Кулеба, для 11na11.com


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:
Комментраиев 2
Ваше мнение
  1. avtor:

    Кулебо, ти лапки в назвах статей не став, воно і без того чудово. і новини про переходи — це рубрика Трансфермаркт, а не Чтиво, і навіть Головну не треба ставити, воно і так на горі головної сторінки

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site