Збірна України – хто наступний?
Автор vadimsmila Дата 01.11.2012 в 13:31 | Раздел Сборная Украины, Украина | Мнений 0

ФФУ14 листопада 2012 року – це дата, коли (за словами представників федерації) на поле в Софії можливо(скоріше такого не буде) нашу збірну виведе новий наставник. Голова комітету національних збірних України – Михайло Фоменко озвучив коло кандидатів, яких пропонують головні тренери клубів ПЛ. В список обраних потрапили: Микола Павлов, Олександр Заваров, Павло Яковенко, Олексій Михайличенко, Леонід Буряк, Михайло Фоменко. Також від функціонера надійшла інформація, що є пропозиції запросити іноземця з Англії чи Німеччини. Але оскільки конкретних прізвищ не згадувалось, значить ймовірність такого є мінімальною. Будемо надіятися на наших — рідних тренерів.

Микола Павлов. У віці 30 років завершив кар’єру гравця(травма) та розпочав тренерську, вступивши до вищої тренерської школи. Працював наставником ще за часів «совка», але тріумфів зазнав вже в незалежній Україні. Здобував досвід і трофеї займаючи різні посади в командах: асистент тренера, начальник команди, головний тренер. Нині працює в рідному Іллічівці, куди повернувся після довготривалої відсутності. Микола Петрович дотримується власного, непересічного стилю ведення роботи. За його плечима успішний досвід роботи з молоддю (Дніпро, Іллічівець, Ворскла), що в умовах зміни поколінь є безперечним плюсом на користь кандидата. Та навряд чи захоче покидати команду, яку тільки почав розбудовувати, але і в збірній звичайно хотів би попрацювати.

Олександр Заваров. Поки що перебуває в статусі – «класний гравець в минулому, але вагомого слова, як тренер ще не сказав». Тренерську кар’єру розпочав у Франції. Закінчуючи ігроцьку кар’єру у напівлюбительському «Сен-Дізьє». Перебував на посаді тренера-гравця. Перший професійний клуб, який довірили Олександру був швейцарський «Віль», далі пішли казахстанський «Женісі» та наші «Металіст»(Харків) та «Арсенал»(Київ).  З останнім він найкраще й проявив себе. Перебуваючи у творчій відпустці безперечно бажає очолити збірну та втілити в життя ті напрацювання, що накопичилися за час простою.

Павло Яковенко. Вже довгий час очолює нашу молодіжку та, як він сам зізнався в одному з інтерв’ю не горить бажанням переходити в головну команду країни. Тренер він звичайно талановитий та досвідчений. Але питання лежить не в площині здібностей і досвіду. Спеціаліст маючи стабільне місце роботи не хоче змінювати його на стілець з електричним струмом, який вмикають по черзі федерація, ЗМІ, вболівальники.

Олексій Михайличенко. Про нього знають всі і кожен з вболівальників. Тривалий час перебуваючи помічником ВВЛ не наважувався розпочати самостійний шлях, — переймав досвід. Отримавши посади головно в Динамо та згодом в збірній доказав, що є гідним наставником. Тому підтвердження – завойовані кубки та чемпіонство з киянами. А із національною командою тільки якісь і досі нікому не зрозумілі обставини, що завадили виходу у фінальну частину ЧС-2010. Безперечний кандидат на пост. Має потенціал до зростання, і вразі призначення отримає другий шанс у збірній(яким має скористатися)!

Леонід Буряк. Наразі на мою думку є найслабшим з представлених кандидатів. Останні спроби тренерської діяльності в клубах (Динамо, Олександрія) та м’яко кажучи невиразна гра збірної, яку очолював у відборі на Євро-2004, майже не залишають шансів на посаду головного. Та якщо згадати, як все починалось з Нивою(Тернопіль) та тріумфи з Чорноморцем(Одеса). Схоже, щось в подальшому не заладилось у тренерських задумах. Можливо не витримав тягар відповідальності…лишається тільки здогадуватися. Хоч і не збірній зараз Леонід Йосипович потрібен, а от у клубах Прем’єр-ліги бажаю ще побачити успіхи наставника!

Михайло Фоменко. Аксакал українського тренерського цеху. Людина, яка не словом, а ділом знає та переживає за футбол. Стаж роботи коучем(з невеликими перервами) понад 30 років. Прихильник суворої ігрової дисципліни. Та останнім часом відійшов від тренерської діяльності(сімейні причини, можливо ще й вік), але як був бійцем на полі, так і залишився бійцем поза ним!

Кого б з представлених кандидатів не вибрали, хочеться, щоб новий наставник налагодив ігрові схеми, дисципліну та підняв дух та мотивацію наших козаків!

 

Галущенко Вадим для http://11na11.com/


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site