Генріх знову забиває, а Динамо примушує згадати Сьоміна
Автор legolas Дата 08.10.2012 в 19:10 | Раздел Главное, Украина | Мнений 0

Черговий 11-й тур Першості України з футболу подарував відразу два супер-протистояння. Краще для уболівальників може бути лише у разі зустрічей Динамо проти Шахтаря, а Металіста проти Дніпра.

Звісно ж всі основні події 11-го туру очікувались на полях Харкова та Дніпропетровська, але багато чого цікавого було і в інших містах.

Голепад

Донецький Металург жадав реабілітації після невдачі минулого туру в Ужгороді. На своєму полі металурги розтрощили Кривбас. Вже в першому таймі від грузили три м’ячі.

Для Юрій Максимова цей матч був знаковий, бо він там відпрацював досить не погано, хоча й навесні багато чого почув і на свою адресу, і на адресу своїх футболістів. Про ті дивні часи він навіть пригадав на після матчевій прес-конференції: «Кривбасу побажаю тільки удачі. У них багато проблем. Я сам зіткнувся з цим. І сьогодні був інцидент. Хочеться сказати … Поки такі люди в Кривбасі там працюють, не хочу називати прізвище. Кварцяний правильно сказав: Така людина, як лицемір, це ще дуже добрі слова цієї людини. Мене шантажувати не треба. Я не клоун був, я віддавався Кривбасу як міг. Коли з мене роблять дурня, це не дуже приємно. Нехай він візьме ці гроші і перерахує дитячому будинку. Його гроші мені не потрібні. Або нехай картку дасть, а я гроші перерахую».

Наставник криворіжців Олег Таран же чомусь пригадав сумний досвід гри у Донецьку з металургами київського Арсеналу. Тоді багато точилось розмов навколо вилучень канонірів, а цього разу на початку зустрічі було не зараховано м’яч криворіжців. Можливо тренер Кривбаса натякав на суддівство? «Я чудово розумів, що нас тут чекає аналогічна ситуація, яка сталася тут з Арсеналом. Я це очікував.»

В цілому, приємно споглядати на роботу Юрія Максимова у Донецьку – з його приходом команда почала забивати. І забивати багато. Особливо вдома – 11 м’ячів Кривбасу та Арсеналу! Звісно, що з великою четвіркою металургам поки що тягатись не під силу, а от підпирати її знизу вони можуть досить активно!

Цей матч важко назвати прикрасою туру, бо перевага однієї із команд була аж занадто вагомою, але, погодьтесь – 11 тур почався досить таки цікаво!

В суботу – без пригод!

Зоря —  Карпати 2 :1

Іллічівець — Чорноморець 2:1

Арсенал — Говерла 2:0

Металург (З) — Волинь 0:3

 

В суботу ніяких сенсацій не сталося. Нарешті перемогла Зоря, а Карпати підтвердили – їм і Костов не допоможе. Особливо зважаючи на постійні пертурбації в менеджменті клубу. Арсенал без особливих проблем здолав Говерлу, яка викликає певні симпатії у автора матеріалу.

А от запорізький Металург знову програв. На даний час не має жодних шансів у цієї команди на збереження прописки у прем’єр-лізі. Шанси могли бути у тому разі, якби керівництво клубу дало більше часу Сергію Ковальцу. Або навіть повний карт-бланш. Проте там вирішили запросити Віталія Кварцяного і узимку можна чекати в Запоріжжі черговий, як для цього міста, так і для Кварцяного, десант закордонних футболістів. Та команду це не врятує!

Хто ж у центрі?

У неділю було зіграно відразу два матчі, які можна вважати центральними. Який був найцентральнішим? Напевне, залежало від того, за яку команду ви вболіваєте.

Хоча автор даного матеріалу надає перевагу дніпропетровському протистоянню. Бо від результату матчу в Харкові поки що не залежало розподілень місць навіть на даному етапі. Металіст навіть у разі перемоги не зміг би піднятися вище 4 позначки у турнірній таблиці, а Шахтар навіть у разі програшу впасти на друге місце. Цей матч – незважаючи на витівку Годуляна з вилученням Маркевича – підтвердив. Незважаючи на суддівські скандали та прихильність арбітрів в поодиноких випадках, які зрештою стають системою, на даний час з Шахтарем у першості країни ніхто не може конкурувати. Металіст виглядав невпевнено, нічого не зміг протиставити донецькій банді бразильців. Південно-американці з Харкова поки що програють…. І в реалізації також. Хоча шахтарі й не забивають третій пенальті поспіль за дві останні гри.

В найближчий час ми спробуємо проаналізувати чому Металіст досі так і не зміг стати реальним конкурентом у боротьбі хоча б за друге місце.

В цьому ж конкретному матчі, який судив ненависний для харків’ян Годулян, Металіст так нічим дійсно толковим не запам’ятався.

А от Генріх Мхітарян продовжує забивати. Напевне, через деякий час саме за нього пропонуватимуть 20 мільйонів європейські клуби – і в такому разі ціна буде цілком виправданою!

В Дніпропетровську ж Динамо без Блохіна програло господарям. Перемога Дніпра закономірна та не викликає ніяких зауважень. Дніпропетровці були явно сильнішими, а кияни так і не змогли підтримати свого наставника Олега Блохіна. Тому зараз вони лише третє. І зважаючи на силу Дніпра та постійні тренерські зміни на власній лавці можуть залишитись наступного сезону без Ліги Чемпіонів.

Данило Сілва вже встиг заявити, що команді по силам наздогнати навіть Шахтар «Я згадую сезон, коли Шахтар відставав від нас на сім або вісім очок, але зумів надолужити згаяне. Тому все можливо, все в наших руках. Вважаю, шанси наздогнати Шахтар у Динамо є.», але чомусь в це не віриться.

Чомусь у матчі проти Дніпра кияни виглядали знову так, начеб то до клубу повернувся Юрій Сьомін. Невже Олег Блохін має такий вплив на гравців? Лише своїм авторитетом? Якщо крім цього не має більше нічого, то навіть після його повернення з лікарні – бажаємо, щоб так і було якнайшвидше, але без шкоди здоров’ю – так триватиме не довго. Бо через деякий час ті, хто не слухався Сьоміна та Михайличенка знову ж таки перестане прислухатись і до Блохіна.

Можна я не буду говорити про матч Таврія – Ворскла? Дякую!

Legolas спеціально для http://11na11.com


Related posts

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site