Україна трансферна. Підсумки літа. Частина перша
Автор Ваня Плішка Дата 05.09.2012 в 01:49 | Раздел Главное | 2 мнения

Металург Запоріжжя

Прийшли: н. Лазарович (Мордовія, Росія), п. Лукьяновс (Легія, Польша), з. Парцванія, н. Каверін, н. Воронков (всі — Динамо. а)

Новачок ліги Металург, незважаючи на всі невдачі, не відмовився від ідеї грати командою, що була в першій лізі. В останній день дозаявок запорожці орендували відразу трьох молодих динамівців, а за все решта 90 днів літа Металург підписав тільки двох гравців. Результат — у наявності. Без посилення команда впевнено посідає останнє місце в таблиці.

Основним підсиленням команди стали:

Тарас Лазарович – досвідчений нападаючий, який вступав за такі команди, як «Нива» Тернопіль, «Зоря» Луганськ та з досвідом виступів у запоріжському Металурзі. Повернувся в чемпіонат України з вищої ліги Росії де виступав за Мордовію.

В цьому сезоні провів два матчі за Металург (раз в основі та раз на заміну) відмітившись забитим голом  у ворота одноклубників з Донецька.

Тимур Парцванія перейшов в останній  момент в Запоріжжя  перед цим побувавши на перегляді у Франції та Німетчинні, але не зумів там закріпитися і повернувся в Динамо виходив за Динамо-2  у перші лізі. Цей центральний захисник з великим потенціалом, який так і не зміг закріпитися в основні команді протягом цього сезону буде виступати на правах оренди.

Говерла Ужгород

Прийшли: в. Яшков, н. Міщенко (обидва — Металург Д, а), п. Микуляк (Кримтеплиця), п. Макаренко, з. Допілка (обидва — Динамо, а), п. Хорді Лопес (ОФІ, Греція), з. Малішіч (Насаф, Узбекистан), п. Одонкор (Алеманія, Німеччина), п. Балафас (ПАОК, Греція), з. Бордіян (Металіст), з. Допілка (Динамо-2, а), п. Артур Едігарян (Пюнік, Вірменія), н. Ле Таллек (Нант, Франція), н. Тодоров (Літек, Болгарія), п. Чурко (Шахтар, а)

Після невдалих стартових матчів, коли стало остаточно зрозуміло необачність ідеї побудувати команду навколо гравців з першої ліги, Говерла всерйоз зайнялася трансферної кампанією. Причому ужгородці явно зробили ставку на імена. Екс-гравець збірної Німеччини Одонкор, бомбардир французької молодіжки Ле Таллек, відомий болгарин Тодоров і ще кілька «широко відомих у вузьких колах» гравців. З усієї цієї компанії тільки Одонкора можна називати точно успішним придбанням (і то Олександр Севідов його часто критикує!), Тоді як інші нічим особливим не відзначилися.

Карпати Львів

Прийшли: п. Крістобаль (Ельче, Іспанія, ва), з. Пластун (Оболонь), з. Тосік (Полонія, Польща), п. Штіліч (Лех, Польща), п. Кенія (Шальке, Німеччина), н. Елла (Барселона, Іспанія)

Карпати підібрали хороших вільних агентів; вихованця каталонської Барселони              19-річного нігерійця Елла, грузина Кенію який майже зразу почав виходити на поле і демонструючи непогану гру зважаючи на те що він зовсім нещодавно приєднався до команди, не проходячи з нею тренувальних зборів через намагання закріпитися в Зеніті.

Інші три новачки вже більше зіграли за Карпати. Ігор Пластун перейшовши з київської Оболоні зіграв у всіх восьми поєдинках команди граючи на ліві бровці захисту Карпат отримав одну жовту картку. Тосік намагається закрити проблемну праву бровку після того як команду покинув Федецький, зігравши за Карпати вже 4 поєдинки заробивши в них дві жовті картки. Боснієць Штіліч теж провів уже 4 матчі, демонструючи в кожному матчі не погану гру на команду.

Волинь Луцьк

Прийшли: в. Литовченко (Нафтовик, ва), п. Панас (Оболонь), в. Старцев (Металіст), н. Суботіч (Тигру-Муреш, Румунія), з. Ілієв, з. Занев, п. Бікфальві (всі — Стяуа, Румунія), п. Аржанов (Арсенал, а)

Багато клубів говорять про точкової селекції, але більше за інших над цим працював влітку Анатолій Дем’яненко. Волинь посилила склад великою кількістю гравців, в основному легіонерів, але кожен з них прийшов для конкретної мети. Тільки Панас виявився не надто потрібен, а от решта гравців з ходу почали грати в стартовому складі, деякі вже стали лідерами команди. Яскравий приклад того, що потрібно робити на трансферному ринку.

Найбільше з новачків команди після восьми турів запам’ятались Суботіч та Бікфалві.

Суботіч відіграв усі 8 матчів, при цьому відзначившись трьома голами та двома попередженнями(як для нападника то трішки забагато жовтих), Бікфалві теж в усіх матчах виходив на поле в основному складі відзначившись в них двома голами та одним попередженням. Ці два футболісти дуже стильно підсилили команду, ставши її лідерами в атаці, адже вони на двох забили половину усіх м’ячів команди у цьому сезоні.

Іван Плішка спеціально для  11na11.com


Related posts

Комментарии:
Комментраиев 10
Ваше мнение
  1. avtor:

    Іане! Ти стартував гіперактивно, ніхто ще так з самого початку не рвався у бій! Утім, ти не скрізь поставив теги, зокрема на інтерв’ю Коня, не скрізь є твій підпис, а поруч з ним ми зазвичай ставимо посилання на джерела використання, або активне посилання на 11на11. Рубрики ми ставимо по одній, аби не повторювалося на головній сторінці декілька разів. Зазвичай, якщо це стаття чи сенсація, то дві: Головна і ще щось. Якщо Інтерв’ю, то лище Інтерв’ю.
    У цій новині у тебе крива фота, вона менша за розміри екрану на головній, треба переставити на більшу. Не забувай, що ми не займаємося тут копіпастом, я сподіваюся ти не просто зтибрив текст новин з інших джерел! Якщо переклав з іншої мови, або переписав сам — гаразд… Хоча я закликаю усіх пописайців до написання власних матеріялів. І коли навіть є новина, то розширити її, проаналізувати, зробити прогноз чи дати референс думок з цього приводу!

  2. avtor:

    а фото?!?!?!

  3. anbo:

    хорший материал ждем продолжения …

  4. avtor:

    Ванай! Ти мене напевно недорозумів! Фото КРИВО СТОЇТЬ НА ГОЛОВНІЙ, воно менше, ніж треба(((( я виправив сам, проте не виправлятиму далі

    • vanaj:

      Я прсто немав змоги завантажити нове. І напевне я до п’ятниці поки нічого добавляти не буду бо я тепер буду сидти через телефон. Я ноут на навч поки небрав

    • vanaj:

      ти спочатку пишеш щоб добавляти в одну максимум дві а добавляєш маже всюди

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>