Тренерське питання. Частина друга
Автор legolas Дата 24.09.2012 в 20:59 | Раздел Главное, Украина, Чтиво | 2 мнения

Не так давно на сайті http://11na11.com було опубліковано першину частину матеріалу , в якому було проаналізовано, хто із БЕЗРОБІТНИХ тренерів може змінити Юрія Сьоміна на посту керманича київського «Динамо».

Тепер Юрій Сьомін вже офіційно покинув київський клуб, забравши із собою і всю свою тренерську команду. Напевне, це рішення все ж таки правильне. Зміна в тренерському складі назрівала і робити її треба радикальною. Нічого поганого на адресу Юрія Сьоміна казати не буду, бо цей тренер заслуговує на повагу не лише через свій вік, а й через серйозний досвід тренерської робити, під час якої неодноразово доводив – він тренер дійсно хороший, хоча й не топ-групи.
Проте зараз давайте поговоримо про закордонних спеціалістів, які можуть у найближчому майбутньому очолити «Динамо». Знову ж таки, акцентуватимемо увагу на безробітних, бо як би нам не подобався керманич дортмундської «Борусії» Люсьєн Фавр, але погодьтесь, що він навряд чи покине свою нинішню команду, створену їм мало не з нуля, заради Києва.
Звісно, подібні матеріали зараз з’являються у багатьох виданнях, деякі значно оперативніше нашого дослідження, але будемо робити зноску на те, що там працюють професіонали, а тут пишуть любителі, які добираються до комп’ютера ближче до десятої вечора.

Пеп Гвардіола

Ну звісно, він буде першим у цьому списку. Найбільш успішний тренер останніх років, відпочиває зараз від футболу. Але подумайте – чи погодиться він на пропозицію «Динамо», яка б та вигідною не була, залишивши успішну та рідну «Барселону»? Знову ж таки – як і у випадку з Фавром – навряд чи. Тож, пану Хосепу наші щирі вітання та неймовірний жаль, що київський футбол його не цікавить.

Лоран Блан

Тренер-інтелігент нового покоління. Незважаючи на малий стаж тренерської роботи – лише у 2007 році очолив «Бордо», а з 2010 по 2012 був рульовим у збірній Франції – встиг зарекомендувати себе досить непоганим спеціалістом, на якого влітку претендувало чимало ТОП-клубів. Цілком ймовірно, що він зможе прийняти запрошення Суркіса, але також не варто забувати – він навряд чи планувати затриматись у Києві на довгі роки, як то Луческу у Донецьку. Хоча прихід такого тренера та особистості навіть на два-максимум три роки зможе змінити ситуацію у команді та клубі, допоможе повернути дисципліну в команді та почати будувати справжній європейський клуб. Чи погодиться Лоран Блан? Є великі сумніви….

Ральф Рангнік

Спеціалісти з http://football.ua називають цього тренера, як одного із гіпотетичних кандидатів на посаду головного в «Динамо». По-перше, він любить дисципліні – не лише на полі, а й за ним. Це те що потрібно нинішньому складу гравців. Хоча й не всім – чесно будемо говорити. По-друге, він учень Лобановського. Хоча він у нього й не брав уроки, але принципи роботи Лобановського Рагніку близькі. Зараз Ральф спортивний директору у клубі «Ред Бул» — хоча й не зовсім безробітний, але й не на тренерській посаді. Проміняти спокійне місце директора у благополучній та тихій Австрії на пекуче крісло тренера в нестабільній України та Києві, де постійно мітингують – ви б погодились? Отож бо…

Гаррі Реднапп

Досвідчений, енергійний, налаштований на атакуючий стиль гри, добрий мотиватор та, незважаючи на свій вік, голодний до перемог тренер. Він багато чого добився за своє життя. Останнє місце роботи – «Тотенгем» — добре характеризую його. У свої 65-ть може прийти на відносно довгий термін – років на 5 – та спокійно і впевнено провести їх у «Динамо». Ця кандидатура вбачається цілком реальною.

Дунга

У нас багато говориться про те, що киянам потрібен досвідчений та знаний європейський тренер, але чому б не спрямувати погляди у бік Південної Америки. Дунга заслужив славу справжнього тренера-диктатора. Це може не сподобатись декому із гравців «Динамо», але можливо саме така сильна рука й потрібна команді зараз. Він любить злагоджену гру у захисті, навіть можна сказати, що робить ставку саме на захисну ланку. Зважаючи на його статус безробітного, контракт з ним навряд чи буде занадто обтяжливим для «Динамо». Додати до цього його вміння мотивувати футболістів – і виходить чи не ідеальний тренер для київського клубу. Але…. Бразильські тренери – за досить окремими випадками – могли проявити себе на роботі у кількох командах. Хоча експеримент був би досить цікавим, якщо не зважати на те, що «Динамо» не той клуб, де ті експерименти потрібні, хоча в останні роки їх проводять там досить часто.

Ернесто Вальверде

Ще один досить непоганий мотиватор, хоча й іноді буває аж занадто імпульсивним. Головна заслуга – вміння розкривати талант посередніх гравців, з якими він, очолюючи «Еспаньол», вийшов до фіналу другого за престижністю Європейського кубку. Його відмінність від інших – бажання налагодити з кожним окремим футболістом індивідуальний зв’язок. Як для тренера – ще молодий. Лише 48. Тож може прийти до Києва на довгий термін, будуючи клуб та команду. Навряд чи запросить захмарний контракт.

Рафа Бенітес

В першу чергу запам’ятався тим, що постійно диктує умови керівництво клубу та вимагає нових придбань. Варто лише пригадати, хто при ньому приходив та грав у «Ліверпулі» — була там як гідні персонажі, так і зовсім дивні. Посаду тренера в «Інтер» залишив саме з цієї причини – не порозумівся з Моратті у питаннях трансферної політики.
Останні успіхи Рафи – дійсно великі успіхи, а не локальні – можна пов’язувати з «Валенсією». У «Ліверпулі» ж надовго запам’ятають стамбульське чудо та відіграш у «Мілана» трьох голів у фіналі Ліги Чемпіонів та перемога по пенальті. Більш нічого в Англії у нього не вдалося, хоча нинішня команда може лише мріяти навіть про ті результати, але це вже питання не тренерське.
Має непогані фінансові апетити. Тож, повертаючись до постійних трансферних прагнень, навряд чи вигідна партія для «Динамо» у фінансовому плані.
В плані тренерської роботи – чому б і ні?

Девід О’Лірі

Цього тренера на посту головного у «Динамо» автор матеріалу хотів бачити ще у 2008 році. Він й тоді був безробітним, а й зараз. Розумний, амбітний. Чому б і ні?

Кенні Далгліш

Довгі десять років був безробітний, поки не вляпався у халепу під назвою «Ліверпуль американців». Незважаючи на складну ситуацію у клубі, провів з командою досить непоганий сезон. Але… довгі роки простою навряд чи позначились на його тренерських здібностях позитивно. Може прийти до Києва, але чи зможе стати тим тренером, який внесе щось дійсно нове та ефективне?

Списко безробітних тренерів можна продовжувати досить довго і пригадати Грема Сунесса та Кевіна Кігана, Сречко Катанеца та Вальтера Новелліно, не говорячи вже про таких персонажів як Хав’єр Клементе, Клаус Топмеллер та інші. Хто стане новим тренером столичного клубу? З українських персонажів в першу чергу впадають в око Олег Блохін та Юрій Калитвинцев, хоча не варто забувати й про тих, хто зараз працює в системі клубу. Із закордонних – Гаррі Реднапп. Напевне, саме серед цих трьох і буде робитись вибір. Хоча на думку автора матеріалу, якщо оберуть Блохіна – то це буде не кращий вихід. Чому? Читайте у першій частині матеріалу!

В найближчий час спробуємо проаналізувати, що ж хорошого було у «Динамо» при Сьоміні. Бо кидати брудом воно легко, але ж не все так було погано, правда ж?

Legolas спеціально для http://11na11.com/


Related posts

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site