Ті, хто покинули Мадрид і стали зірками
Автор narcodyller Дата 27.09.2012 в 18:57 | Раздел Главное, Европа, Чтиво | Мнений 0

Всі завжди говорять про те, що в Барселони найсильніша футбольна школа світу, проте завжди забувають про вихованців Реала, які , на мою думку, є принаймні не слабшими. На даний момент, в складі головної команди «Реал Мадрид» грають 7 кантеранос : Касільяс, Арбелоа, Кальєхон, Адан і молоді Мората, Начо, Хесус . Це враховуючи той факт, що влітку клуб залишили Естебан Гранеро і основні гравці другої команди Хоселу та Карвахаль. На відміну від того ж каталонського гранду, більшість сильних вихованців покинули Королівський клуб, зокрема найвідоміші з них це :
• Хуанфран Торрес ( 27 років; позиція : правий захисник/півзахисник; теперішня команда: Атлетико Мадрид) — у 21-річному віці покинув Мадрид, спочатку грав в оренді за Еспаньйол, а потім вже повноцінно за Осасуну, де зміг повністю проявити свій талант і навички . Зважаючи на це, у січні 2011 року Хуанфран повернувся до Мадрида, перейшовши до одного з найлютіших ворогів галактікос, мадридського «Атлетико». Там вже за часів Дієго Сімеоне він перекваліфікувався з півзахисту до оборони і став одним з найсильніших правих захисників Іспанії. Вигравши Лігу Європи у складі матрасників, Хуанфран ще й переміг на Євро в Україні та Польщі разом зі збірною Іспанії. В сучасному Реалі точно б не завадив, оскільки зараз на правому фланзі оборони в Альваро Арбелоа практично немає альтернативи.

• Борха Валеро ( 27 років; позиція: півзахисник; теперішня команда : Фіорентина ) – це гравець, якого Мальорка отримала безкоштовно і який з часом перетворився в реального претендента на поїздку на Чемпіонат Європи, особливо враховуючи те, яка конкуренція у Іспанії в півзахисті. Погравши за Вест Бромвіч та Вільяреал Борха минулим літом переїхав до Флоренції, де виступає за місцеву Фіорентину. Якщо б зараз він знову став гравцем галактікос , то ситуацію звичайно б не погіршив, проте навряд чи б виграв боротьбу за місце в складі у Хабі Алонсо, Хедіри чи Модріча.

• Альваро Негредо (27 років; позиція : форвард; теперішня команда: Севілья) — можливо Альваро не є повністю вихованцем саме Реалу , адже у досить молодому віці він перейшов з Райо Вальєкано до Кастільї (фарм-клуб ), не проходячи попередні етапи підготовки, проте Кастілья це все-таки молодіжна команда Los Blancos, а отже Негредо є випускником футбольної школи мадридського Реала.Реальних шансів закрiпитись в основі мадридців Негредо не мав, оскільки після вильоту Реалу Кастільї до третього дивізіону переїхав до Альмерії, де за 2 сезони став основним нападником команди в Прімері. Хоча його контракт і був викуплений назад вершковими влітку 2009 , він провів з Реалом лише передсезонний період і під кінець трансферного вікна його купила Севілья. Зараз він вже проводить третій сезон у андалусійському клубі і за цей час зміг стати гравцем національної збірної Іспанії у складі якої став переможцем Євро-2012.

• Роберто Сольдадо (27 років; позиція: форвард; теперішня команда: Валенсія) – безсумнівно один з найсильніших нападників Ла Ліги на даний момент. Проте варто сказати, що в Реалі на нього колись розраховували як на основного форварда , але на жаль чи, може, на щастя він не зміг виграти конкуренцію у Рууда ван Ністелроя та Гонсало Ігуаіна. Погравши на правах воренди за Осасуну Роберто в 2008 році змінив команду, перейшов до Хетафе – справжнього притулку для не загравших в рядах галактікос гравців . За 2 роки він зробив собі ім’я сильного виконавця і в 2010 році його купила Валенсія на заміну Давіду Вільї. Сольдадо став не тільки незамінним гравцем основи кажанів,а до того ж ще й капітаном команди. Коли Дель Боске оголосив склад збірної Іспанії на євро всі дивувались : « Де Сольдадо?!!!»

• Самюель Ето’о (31 рік; позиція: форвард; теперішня команда: Анжи ) – один з найбільших курйозів у роботі Реала. Так і не повіривши в камерунця , керівництво відпустило його в Мальорку, де він за 4 сезони став справжнім лідером команди і в 2004 році за досить великі гроші перейшов до Барселони з якою двічі вигравав Лігу Чемпіонів. Протягом своєї кар’єри в столиці Каталонії Самюель неодноразово забивав Королівському клубові і ще й запам’ятався своїм образливими висловами в сторону мадридців під час святкування одного з виграних трофеїв синьогранатових. Згодом він ще раз переміг у найпрестижнішому клубному турнірі Європи разом з міланський Інтером під орудою Жозе Моуріньо. А зараз відправився на заробіток до Махачкали і явлається найвисокооплачуванішим футболістом планети.

• Хаві Гарсія ( 25 років; позиція: опорний півзахисник; теперішня команда: Манчестер Сіті) — літній новачок чемпіона Англіїї, який вже в першому матчі за нову команду зміг відзначитись забитим м’ячем. Хаві був одним з найперспективніших кантеранос Los Blancos, проте не змігши виграти дуже високу конкурецію у півзахисті переїхав до лісабонської Бенфіки, правда перед тим ще погравши в оренді за Осасуну. Протягом 2009-2012 років у складі Орлів іспанець зміг зацікавити собою багатьох грандів європейського футболу. Тож не дивно, що минулого літа міщани з Манчестера придбали його за 16 млн. фунтів. Якщо говорити про його повернення до Реалу, то його ситуація схожа х Борхою, адже справи в півзахисті мадридців з приходом Модріча просто чудові і боротись за основу йому було б надзвичайно важко.

• Хуан Мата (24 роки; позиція: атакуючий півзахисник/вінгер; теперішня команда: Челсі) – лідер команди-переможниці Ліги Чемпіонів минулого сезону і один з найсильніших гравців сучасної англійської Прем’єр-ліги. Хуан почав грати за молодіжні команди Вершкових лише з 15 років, перебравшись з Реала Ов’єдо. В 2007 році не дочекавшись нового контракту він пеереїжджає до Валенсії, будучи одним з лідерів Реал Мадрид Б, котрий вилетів з Сегунди. У Валенсіїї, завдяки своїм блискучим виступам, став гравцем національної збірної Іспанії , в складі якої став чемпіоном світу і Європи. Після переїзду до Лондона Мата не тільки не знітився, а почав демонструвати футбол ще вищого рівня, ніж у складі Кажанів. Нинішній Челсі просто неможливо уявити без цього кративного виконавця, що лише підтверджує клас самого гравця і вказує на те, що мадридці зробили велику помилку, відпустивши його так просто.

Narcodyller, 11na11.com


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site