El Zorro
Автор narcodyller Дата 10.11.2012 в 23:15 | Раздел Главное, Испания, Чтиво | Мнений 0

Атлетік з Більбао нинішній сезон почав  не дуже вдало, особливо, якщо порівнювати з успіхами однорічної давності. Баски програють там, де минулого сезону не мали б жодних проблем. Багато фахівців зходяться на думці, що на даний момент леви більше розчаровують своєю грою. Проте одним з небагатьох гравців, які не підходять під це ствердження є старий новий футболіст команди —  Аріц Адуріс, він ж  El Zorro. Аріц повернувся до Атлетіка лише цього літа, але після того як у Лльоренте виникли проблеми з тренером та вболівальниками через його бажання покинути Басконію,   зміг стати справжнім лідером і головним бомбардиром команди, без якого вже практично неможливо уявити загін Марсело Бьєлси зразка сезону 2012/13.

Адуріс почав займатися футболом ще у юному віці. Спочатку виступав за аматорську команду з рідного Сан-Себастьяна Антігуоко, а вже у 18-річному віці перейшов до клубу Ауррера з міста Віторія, котрий виступав у Сегунді Б.  Скаути Атлетіка, які відшуковують талановитих баскських футболістів дуже ретельно, звичайно не залишилися в стороні і вже наступний сезон 2000/01  Аріц почав у смугастій формі дубля команди з Країни Басків.

Хоча за другу команду він виступав досить вдало, за основний склад  зіграв лише 3 матчі протягом 3 сезонів. Тож не дивно, що баск покинув клуб і переїхав до Бургоса, де протягом року виступав за одноіменний колектив з Сегунди Б. Можна сказати,  що той сезон для нього видався вдалим і зважаючи на це стає зовсім не дивним те, що  Аріца запросила до Вальядоліда, команди вже з Сегунди, де він продовжив свої виступи.

Продовжив, до речі, дуже успішно  і знову повернувся до Атлетіка, де отримав другий шанс продемострувати свої здібності. На щастя, друге перебування Аріца у баскському клубі виявилося набагато вдалішим ніж перше, адже він зміг стати гравцем стартового складу основної команди. Але через два з половиною роки, після того як його контракт закінчив діяти, Адуріс вирішив переїхати на Балеарські острови, щоб виступати за Мальорку. В Мальорці він став справжньою зіркою і головним голеадором команди. Провівши 69 матчів, йому вдалося забити 23 м’ячі у ворота суперників.

А тим часом третю команду Примери Валенсію через фінансові причини змушені були покинути її багаторічні лідери Давід Сільва і Давід Вілья.  На заміну форвардам боси левантійського клубу вирішили запросити до своїх лав форвардів Мальорки і Хетафе, Аріца Адуріса та Роберто Сольдадо відповідно. Ця зв’язка доказала те, що керівники клубу не помилились, підписавши даних футболістів. До того ж, і Адуріса,  і Сольдадо почав активно залучати до поєдинків збірної Іспанії Вісенте дель Боске. Проте згодом баск втратив своє місце у старті і почав виходити здебільшого на заміну. Це звичайно Аріца радувати аж ніяк не могло і коли прийшла пропозиція з Більбао втретє одягнути форму басконського колектива він довго не роздумував. 

Сезон 2012/13 Адуріс почав вже, як гравець Атлетіка.  Баск зараз демонструє, можливо, найкращий футбол у своїй кар’єрі, адже він регулярно забиває і в Ла Лізі, і в Лізі Європи. Незважаючи на бляклу гру команди, Аріц залишається світлою плямою і ще раз доводить своє реноме блискучого форварда.

Вова «Narcodyller» Євдошенко, 11na11.com

 


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site