Скільки дасте за Коноплянку?
Автор legolas Дата 28.10.2012 в 22:43 | Раздел Трансфермаркет, Украина | 2 мнения

Катастрофа збірної України у відбірних матчах до Чемпіонату світу-2014, єврокубкові баталії та чергові невдачі київського «Динамо» затьмарили новину про підписання Євгеном Коноплянкою нового контракту з дніпропетровським «Дніпром».

Хоча не зовсім затьмарили – про це повідомило чимало українських сайтів. Проте все одно ця новина – зважаючи, що Євген одна із найперспективніших надій українського футболу – могла бути більш резонансною.

Отже, чимало інтернет-видань повідомили, що Євген Коноплянка подовжив контракт, який завершувався 31 грудня 2013 року. Що цікаво, у новому контракті прописана сума відступних. Яка саме – не уточнюється, але зважаючи на постійний інтерес до Коноплянки європейських клубів та зазвичай захмарні апетити українських клубів, можна припустити, що навряд чи вона така вже й маленька. А отже Євгену, якому 29 вересня виповнилося вже 23 роки (а по футбольним міркам це вже вік зрілості і в ці роки, якщо ти дійсно перспективний та бажаєшь вигравати титули, вже треба виступати у Європі. Нагадаємо, той же Андрій Шевченко перейшов до «Мілану» у 22 роки. До речі, вони з Коноплянкою народились в один день.), потрібно показувати просто феноменальну, геніальну гру, аби єврогранди захотіли перекрити «клаусулу» лідера «Дніпра».

За даними авторитетного сайту http://www.transfermarkt.de/, Євген Коноплянка коштує 10 мільйонів євро та являється найдорожчим гравцем своєї команди та «забирає» на себе восьму частину загальної вартості гравців «Дніпра» (78 млн. євро).

За даними того ж сайту, Євген поділяє друге місце за вартістю з «шахтарем» Ярославом Ракицьким, який дуже полюбляє травмуватися напередодні матчів збірної, а потім завдяки фантастичним цілительским здібностям лікарів команди, без проблем грати у чемпіонаті країни. Лідером же серед гравців-українців є ще один перспективний – Андрій Ярмоленко. Його трансферна вартість оцінюється у 13 млн. євро.

Якщо ж додати до цього переліку й легіонерів, що грають в чемпіонаті України, то Євген взагалі опиниться на умовному восьмому місці. Попереду нього буде не лише Андрій Ярмоленко, а й Вільян (20 млн. євро), Срна (12 млн. євро), Мхітарян (12 млн. євро. Хоча дивно – зважаючи на гру Генріха він повинен коштувати дорожче Вільяна), Фернандіньо (12 млн. євро), Дуглас Коста (12 млн. євро) та Браун Ідейє (11 млн. євро). Та й той восьмий рядок поділятиме не лише з Ракицьким, а й Тайсоном.

Інформація про клаусулу поки що не підтвердилась, але дуже б хотілось дізнатися, у скільки ж оцінюють свого лідера в Дніпропетровську та будемо сподіватись, що розмір відступних дійсно адекватний. Крім того, це нова практика в українському футболі – можливо, її потрібно перейняти агентам футболістів київського «Динамо», бо вже чимало гравців згинуло у біло-голубих футболках через небажання клубу відпускати їх.

Микола Білоногов, спеціально для http://11na11.com


Related posts

SELECTORNEWS

Об -

Комментарии:

Оставить комментарий

Вы можете использовать теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Switch to our mobile site